“De Duitsers laat het koud. We moeten zelf strijd voeren!”

Uitzendkrachten bij de autofabrikant FAW-VW eisen gelijke beloning en worden gecriminaliseerd. Tegelijkertijd breekt elders uit bij VW arbeidersstrijd uit – door Ralf Ruckus.

Deutsch | English | Nederlands | PortuguêsSlovenčina


Veel van de uitzendkrachten werken al jaren voor FAW-VW. Ze eisen dat de joint venture hen direct in dienst neemt, de tijd erkent dat ze daar al hebben gewerkt en een vergoeding betaalt voor het ongelijke loon in het verleden. Ze doen hetzelfde werk als degenen die rechtstreeks bij FAW-VW werken, maar ontvangen slechts ongeveer de helft van het loon (bijvoorbeeld 60.000 yuan in plaats van 120.000 yuan) en ontvangen niet dezelfde toeslagen op het loon. Lees verder.

This entry was posted in Other Languages and tagged , , . Bookmark the permalink.